Pakistan og India er krydderiernes lande. Krydderier giver vores mad vidunderlige. duft, smag og aroma. Her er de krydderier, som vi bruger i Naan Stop Kebabs køkken.
Chili - Merch
Chili er verdens stærkeste og det mest populære krydderi. Der findes mange slags chilier. Nogle chilier er helt milde, andre får sveden frem på panden. Styrke og kvalitet kan svinge efter type og tørremåde. Chili kan bruges på 2 måder, friske og tørrede stødte. Frisk chili bruges finthakket i små mængder i salater, chutney og til pynt. Tørret stødt chili kan anvendes til supper, grønsags, kød, og risretter
Korianderfrø - Dhania
Koriander er det vigtigste krydderi i Pakistanske/Indiske køkken. Giver en dejlig aroma til retten. Kan anvendes til næsten alle retter især kød, og fjerkræretter.
Gurkemeje - Haldi
Gurkemeje er kendt for sin stærke gule farve. Den smager ikke af så meget. Gurkemeje bruges mest i gryderetter, men kan også bruges i krydderiblanding ”karry”.
Dyvelsdræk - Hing
Dyvelsdræk har meget stærk duft og kraftig smag. Den giver piftet til andre krydderier.
Fennikel frø - Saunf
Fennikel frø udpræget anissmag. Anvendes i grønsagsretter, pickles og te. Indgår i visse krydderiblandinger.
Kardemomme grøn - Chhoti elaichi
Grøn kardemomme er små kapsler med brun frø og har en dejlig duft. Kan anvendes til desserter, bagværk, risretter og te.
Kardemomme sort - Bari elaichi
Sort kardemomme er sorte kapsler med sort frø og dufter ret stærkt. Kan anvendes hele til risretter og til krydderiblanding f.eks. garammasala og tandoori masala.
Kanel - Darchini
Kanal har en sød aroma og smag. Hel kanel kan anvendes til kødretter, risretter og te.
Laurbær - Tezpata
Laurbær har en meget dejlige aroma. Man kan fremhæve smagen ved at svitse det i olie. Anvendes hele i gryde og sammenkogte risretter.
Muskat nød / Muskat blomme - Jaifal / Jaivitri
Muskatnød har sød og varm smag. Muskatblomme har en mildere smag. De kan bruges i garammasala. Overdreven brug gør retten bitter.
Nellike - Laung
Nelliken har en stærk aromatisk duft og smag. Anvendes i risretter, kødretter og til garammasala.
Nigella - Kalonji
Nigella er sorte små frø. De kan anvendes til brød, pickles og grønsagsretter.
Safran – Zafran
Safran anvendes til desserter, fiskeretter, risretter, supper og bagværk.
Sennep sort - Sarson
Frøene fra sort sennep er runde og små. Avendes i pickles og fiskeretter. Friske, sorte sennep bruges som grønsager.
Sennep brun – Rai
Brun sennep har en meget kraftigt krydret smag. Anvendes i linser retter.
Sort Kommen - Kala zera
Sort kommen er lidt mindre end spidskommen. Den har finere struktur og er krydret i smagen. Smagen fremhæves ved at tørreste i få sekunder.
Spidskommen - Safed zera
Spidskommen har en nøddeagtig mild smag. Kan brug til chutney, dressinger, ris og garam masala.
Tørrede bukkehornblad – Sukhi Methi
Tørrede bukkehorn giver karakteristisk duft i karryblandingen. Anvendes i fiskeretter, pickles, grønsagsretter.
Thymolfrø – Ajwain
Thymolfrø minder meget om oregano. Frøene anvendes i chapati, naan, fisk, retter med blomkål og okra.
Krydderiblandinger
Garam masala
Garam masala betyder hot/stærkt krydderi. Det er den mest kendte krydderiblanding. Husmoren blander selv sin garammasala hjemme i køkkenet, derfor mange variationer.
Tandoori Masala
Tandoori masala giver en mørkerød farve og en god smag til kødretter. Bruges til tandoori kylling, tandoori fisk og tandoori rejer.
Chat masala
Chat masala er drys til frugtsalater, grønsager/kikærter salater og snacks.
Hvidløg - Lehsan
Hvidløg har en skarp duft og smager kraftigere rå end varmebehandlet. Anvendes i saucer, dressing, på naan brød, sammenkogte retter og til marinade til kød.
Ingefær - Adrak
Ingefær er et stærkt smagende krydderi. Bruges som frisk, tørret, stødt og syltet. Frisk anvendes i fisk, fjerkræ, te, grønsags-, og risretter.
Krydderurt
Frisk koriander – Dhania
Frisk koriander bruges som persille og har en forfriskende pikant duft og smag. Anvendes i chutney, kød, bønner og grønsagsretter.
Frisk mynte - Podena
Frisk mynte har en skarp duft og mildere smag. Anvendes i salat, dressinger, farsretter, te og til marinade til kød.